In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Общински културен институт-Красно село

 

         Отвори врати Литературен салон

 

 „Красно село”

 

          В началото на активния културен сезон в софийския район „Красно село” стартира ново направление в дейността на едноименния културен институт. Към разнообразния му културен афишот месец октомврисе прибави и дейността на Литературния салон.                         

 

         Веднага искаме да обявим, че това е една територия за любителите на изящното слово, не само от района, а от целия столичен град. Тук се създава възможност да се популяризира съвременната българска литература и съвременните ни автори сред четящите хора от всички възрасти. Освен красивите си зали, институтът предоставя и творческия си клуб за дискусии и неформално общуване между автори и читатели. Заповядайте!

 

        Литературният салон ще организира премиери на новоизлезли книги, годишнини на видни творци, представяне на наградени творби и др. явления от литературния живот. Литературните прояви ще бъдат организирани от поетесата Петя Йотова. За сведение на заитересованите – сбирките ще се провеждат всеки първи вторник от месеца от 18.00 часа и тази цикличност ще се спазва през цялата година.          

 

         Денят на поезията 1-ви октомври салонът отбеляза с гостуването на популярни творци като Балчо Балчев, Петя Цолова, Трендафил Василев, Георги Драмбозов, Мариана Кирова и др., които прочетоха най-новите си стихотворения, а Благовеста Касабова – литературен критик и член на УС на СБП произнесе Слово за българската поезия. Публиката в залата се наслади и на песните на Боби Мирчев по текстове на наши поети.

 

        Ноемврийският литературен салон /03.11.2015/ е посветен на Денят на народните будители. Новият родолюбив проект „Незабравимата България”, в памет на най-великите български революционери, ще бъде представен от Искрен Красимиров, един от създателите му.  Словото за народните будители и съвременните им следовници ще бъде предоставено на Снежана Тодорова - Председател на Съюза на българските журналисти.

 

        Осведомявайте се в сайта ни за литературните ни сбирки и имайте предвид, че „В началото бе Словото…”, а който чете книги - живее много животи.

 

 

 

                                       Общински културен институт

 

                                       „Красно село”